Wie zijn wij?

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan….

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, daarmee wil ik zeggen dat het boksbloed in mijn genen zit, het stroomt door mijn aderen en het geeft mij zuurstof!

Mijn interesse in het boksen is al op jonge leeftijd begonnen. Ik ging met mijn vader mee naar de sportschool waar hij deed boksen. Met grote ogen keek ik naar hem en bedacht mezelf dat ik dat ook graag zou willen. Ik weet het nog goed, mijn vader keek mij aan en zei “ boksen is niks voor meisjes, ga jij maar balletten” Ik dacht balletten? Serieus dat is niks voor mij. Zoals ieder kind die graag wat wil bleef ik aan zijn kop zeuren. Papa, mag ik op boksen, mag het? Wekenlang, misschien zelfs wel maanden ik weet het niet meer precies. Wat ik wel weet is dat mijn vader gek werd van mijn gezeur en hij stemde in met de woorden “ maar niet janken als je klappen krijgt”. Zo gezegd, zo gedaan en met mijn jonge leeftijd van zes jaar begon ik aan deze stoere sport en liet mijn vader zien dat boksen niet alleen is weggelegd voor jongens. Ik kreeg klappen, maar huilde niet, ik incasseerde ze en deelde ook klappen uit….

Mijn vader is mijn grote inspiratiebron geweest voor mij en nog steeds. Hij steunde mij in mijn trainingen, hij leerde mij fitter worden, sterker en sneller worden, hij leerde mij de techniek maar bovenal leerde hij mij ook metaal sterk te worden. Vechten is niet alleen een lichamelijk sport, het is ook een mentale sport, waarbij het fysieke lichaam zich dient te verenigen met de geest, om doorzettingsvermogen te ontwikkelen wanneer er momenten zijn van opgeven.

Mijn naam is Alicia Holzken, 21 lentes jong. Ik ben een snelle beweeglijke atlete in de lichtste categorie voor vrouwen – 51 kg. Deze categorie is tevens de meest competitieve in het boksen omdat er de meeste meiden aan deze gewichts- klasse mee doen.

Boksen is een spectaculaire sport maar ik kan laten zien dat het ook een leuke sport is en dat er op vele manieren getraind kan worden om ervoor te zorgen dat het lichaam klaar is voor de volgende wedstrijd. Het gaat o.a. om kracht, snelheid, beweeglijkheid, intelligentie, balans en ervaring. Wil je geen wedstrijden doen? Dat is natuurlijk ook helemaal prima, boksen is goed voor jong en oud, het geeft je zelfvertrouwen, soepelheid en bent lekker bezig met lichaam en geest.

In Oktober 2017 heb ik samen met mijn vader besloten mijn eigen boksschool op te zetten. Ik wil mijn kennis graag delen met anderen en mijn enthousiasme en liefde voor de sport overdragen. Ik ben naast het boksen/kickboksen zelf toe aan een andere stap erbij, van mijn uit de hand gelopen hobby mijn werk maken en samen met alle leden veel sportplezier beleven en werken aan lichaam en geest.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en/of vrijblijvende proefles. De koffie staat klaar!

Sportieve groet,

Alicia Holzken

Boxing Gym Holzken

Call Now
Directions